sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Macy's, Central park ja Rockefeller
New Yorkin Macy's on opaskirjan mukaan maailman suurin tavaratalo. En tiedä mitä keskinen siihen sanoo, mutta eikös se ollut niin, että heillä oli kyläkauppa - ei tavaratalo. Joka tapauksessa tavaraa oli 9,5 kerroksessa yhden korttelin verran.

Koko alakerta oli täynnä kukkia koska tavaratalossa oli meneillään floral show. Erityisesti tykkäsin noista kukista tehdyistä Flamingoista:) Niitä oli kolme tai neljä tuollaista valtavaa asetelmaa rivissä. Kukkia oli joka puolella. Aitoja kukkasia, siis. Stokkan hullut päivät jäävät kyllä toiseksi. Me vaan "käytiin nopeasti katsomassa" ja hukkasimme kauppaan yli 2h. Mutta löysin takin! Ihan perustyylisen mustan, mutta siistin. Jee.

Nyt voidaankin sitten lähteä kotiin? :)Ei sentään. Tallustus jatkui... Huomaa hieno navigaattorin tallustuspolku ;) Pikaisesti kahvilassa ahmitun salaattilounaan jälkeen lähdettiin jonottamaan näköalapaikalle.
V oli saanut vinkin tuttavaltaan, että Empire state buildingiin on ihan hirveät jonot aina. New Yorkin pällistely lintuperspektiivistä tuntui hyvälle idealle, mutta loputon jonotus taas ahdistavalle. V:n kaverit olivat vinkanneet että toinen, vähemmän tukossa oleva paikka on Rockefeller Center, josta on joidenkin arvioiden mukaan jopa parempi näköala New Yorkiin kuin Empire State Buildingista. Joka tapauksessa pääsee ainakin näkemään Empire State Buildingin kun ei ole sen sisällä;)


Se oli loistoidea.

Ostimme yhdistelmälipun näköalakatselmointiin sekä MoMA:aan eli modernin taiteen museoon. Sinne olemme jopa suunnitelleet menevämme. Säätiedote lupaa aika huonoa säätä muutamana päivänä, joten eiköhän suunnisteta sitten pakoon museoon.


World trade centerin iskun jälkeen kaikkia turvatoimia nähtävyyksiin pääsyn osalta lienee tiukennettu. Lippuja ei (onneksi) tarvinnut kauan jonotella, mutta sen jälkeen jonotettiin hissiin ja sen jälkeen turvatarkastukseen ja sitten taas lipputarkastukseen ja sitten hissiin. Tämä kaikki ei kuitenkaan vienyt kuin puolisen tuntia - mikä on vielä ihan inhimillistä.

Ihmisjoukkoa kaitsemassa oli ainakin puolitusinaa vartijoita jotka jatkuvasti ohjeistivat meitä: tulkaa lähemmäs, menkää hieman oikealle, liikkukaa tuohon, eikun tuonne... Jossain vaiheessa V alkoi hiiltyä. Aloin olla apaattinen ja siirtelin jalkojani vieressä seisovan vartijan käskyjen tahdissa. Sitten vierestäni kuului ihan loud and clear "bää-ää". Uh-oh. Raksu! En voinut mitään, repesin ihan täysin. Onneksi vartija oli huumorimiehiä ja totesi itsekin: "Tiedän, kuin lampaat, eikö?" :)
Näköala oli lopulta loistava. Totesimme, että Rockefeller center olisi todennäköisesti peittänyt taakseen koko central parkin. Puisto on kyllä valtava kaupungin kokoon nähden. Ihan ihmetyttää miten ovatkin olleet sen verran fiksuja, että puisto on jätetty keskelle kaupunkia kun muuten jokainen maapläntti on täyteen rakennettu. Ensimmäistä kertaa New York näyttäytyi jotenkin kokonaisuutena.Kattojen päällisistä mulle tuli mieleen ihan jokin peli, jonka demon näin taannoin. Voin hyvin kuvitella, että kattojen meri inspiroi mielikuvitusta omana, vapaana maailmanaan. Tuulisella katolla seisoskelun jälkeen suuntasimme metrolla takaisin hotellille.

1 kommentti:

  1. Macy's onkin ihana ja siellä saa ajan kulumaan mukavasti.Ja Rockefeller Centerin näköalapaikassa olen minäkin käväissyt.Yksi kiva paikka, jos ette ole käyneet, on http://www.sonywondertechlab.com/, mielenkiintoinen paikka, ja ilmainen pääsy.

    VastaaPoista