tiistai 7. huhtikuuta 2009

Brooklyn Botanical Garden - Magnolioita ja Kirsikankukkia
Sunnuntaina oli koko reissun tähän asti kaunein päivä. Aurinko paistoi ja keskipäivällä oli ihan kunnolla lämmintä. Mietimme, mitä haluaisimme tehdä. Olimme jo etukäteen miettineet, että haluaisimme käydä Brooklyn botanical gardenissa katsomassa kirsikankukkia. Niiden aika on juuri alkanut ja kyseisessä kasvitieteellisessä puutarhasa on suurin kirsikkapuukeskittymä sitten Japanin ulkopuolella.


Vähän meitä mietitytti, ovatko kirsikan kukat vielä ehtineet, vaikka nettisivulla niin väitettiinkin. Yritimme soittaa infoon ja pariin muuhunkin webistä löytyneeseen tiedustelunumeroon, muttei kukaan vastannut. Säätiedote ei kuitenkaan luvannut niin kaunista säätä enää ehkä koko loppureissulle. Tuumasimme siis, että voisi olla hyvä päivä lähteä käymään kirsikankukkia bongaamassa.

Toinen motivaatio oli, että näin kauniina päivänä kaikki muutkin ovat varmasti vapaudenpatsaalla tai ylipäätään missä tahansa manhattanin saaren ulkoilmapaikassa.


Lämpimästi suosittelen Brooklynin kasvtieteellisessä käyntiä, jos täällä keväällä on käymässä. Kirsikankukat eivät olleet vielä ihan jokaisessa puussa kukassa - muutama aikaisempi lajike oli kyllä ihan täydessä juhlapuvussaan, mutta suuri kirsikkapuukenttä ei ollut vielä puhjennut kukkaan. Sen sijaan magnoliapuut ja sipulikasvit olivat täydessä kukassa.Oikeastaan vasta puutarhassa tajusin, mikä minua Manhattanin saarella ahdisti; siellä ei voi hengittää! :) Botanical gardenissa ilma oli niin kevyt, luonto tuoksui ja oli hyvä hengittää. Amerikkalaisittain kuvattuna se oli aivan fantastista! ;) Ainoa asia, missä vähän mokasimme oli, ettei meillä ollut piknik - eväitä mukana. Aika moni (muttei läheskään niin moni kuin pelkäsin) amerikkalainen perhe oli lähtenyt puutarhaan nauttimaan auringosta ja piknik-lounaasta.Kasvitieteellisessäkin olisi ollut jonkin sortin kahvila, mutta jonot sinne olivat sen verran mehevät, että jos ei ole varustettu hyvillä jonotushermoilla (kuten me) kannattaa ottaa eväs mukaan jostain matkalta.


Aina voi tietysti olla kuten me ja todeta ettei jaksa jonottaa vaan sen sijaan laukata läpi nälkäisenä puoli New Yorkin osavaltiota ja etsiä jotain kivaa ruokapaikkaa löytämättä yhtään ;) Tämänkin valinnan järkevyydestä voisi olla jotain mieltä, varmaan... Mutta siitä lisää myöhemmin, nyt ulos!

3 kommenttia:

 1. En näköjään eilen muistanut edes kommentoida, kun huokailin noiden kukkivien puiden äärellä. Näitä matkajuttuja on kiva lukea!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Magnoliat ovat niiiin upeita;täälläkin ne kukkivat paraikaa ja aina niitä ihailen.

  VastaaPoista
 3. joo, mäkin olin siellä ihan pökerryksissä ja ammuin kameralla yhden 2 gigan muistikortin täyteen ja osan matkaa toista(tosin raw - kuvia jotka on isompia)...

  Oli kyllä kiva käydä "hengittämässä" välillä :)

  VastaaPoista