torstai 9. huhtikuuta 2009

Jee, ne pääsi sittenkin museoon! ;)

Ja taas joku utelias järkkärinsä kanssa... eiks nää koskaan lopu?

Lepäilypäivän jälkeen jalat tuntuivat paljon kevyemmiltä taas. Matkalla Gramercyyn löysimme ihan kivan aamupalapaikan seuraavaksi aamuksi ja sinne siis suunnistimme. Aamupalalla mietimme vähäsen mitä tänään tekisimme. Harkitsimme outlettiin lähtemistä, mutta koko päivän kuluttaminen shoppaamiseen ei kuulostanut oikein järkevältä ja löytämämme outletteihin on aika paljon (n. tunti autolla) matkaa. Harkitsimme jopa, että jos vuokraisimme auton päiväksi ja lähtisimme ajelemaan outletteihin. V heitti idean, että Niagaran putouksillekaan ei olisi kuin vajaa 500 km... :) Nyt kuulen mielessäni miten joku ajattelee että voi ei ;) ...Mutta jotain tolkkua meilläkin (sentään) on, 1000km autossa olisi kyllä liikaa yhdelle päivälle ja 2 päivän investointi Niagaraan... No ehkä toisen kerran.

The pond

Totesimme että MoMA on tiistaisin kiinni, tai ainakaan lippumme eivät silloin kelpaa. Muutenkaan ei ollut mikään hinku mennä sinne heti uudelleen... Oli kohtalaisen kiva sää, joten päätimme suunnistaa kohti Central parkkia ja Ameriikkalaisten kansallisaarretta - eli tähtäimessä tällä kertaa The Metropolitan Museum of Art.


Kyseisessä museossa on länsimaiden suurin kokoelma taidetta ja historiallisia tavaroita. Museossa on ilmeisesti myös Egyptin esineistöä enemmän, kuin missään Egyptin ulkopuolella. Museo on Central Parkin (se valtava puisto) laidalla, joten ajattelimme kävellä museoon puiston läpi. Se oli mukavaa. Sielläkin oli kukkivia kirsikkapuita ja magnolioita. Ja sekopäisiä kurreja.

Liisan vähemmän tunnustetut avut

Puistossa oli runsaasti satuhahmoista tehtyjä patsaita, joita sitten ammuimme kameralla ahkerasti.


Museoon pyrkijöitä oli paljon järkevämpi määrä kuin MoMaan - käytännössä ei ollut juuri lainkaan jonotusta vaikka ihmisiä oli paikalla aika paljon, eikä meillä ollut etukäteen ostettuja lippuja. Muutenkin museokokemus oli enemmän siihen suuntaan, kuin olin ajatellut MoMAan mennessämme. Postaan siitä varmaan jotain ajatuksia erikseen.


Museon jälkeen tilanne oli jotenkin taas lipsahtanut siihen, että olimme liikkeellä pelkällä aamupalalla, koko päivä oli kävelty ja kello oli melkein kuusi. GPS apuun ja V katseli missä päin kartalla näkyy jotain haarukankuvia.

Lähdimme harhailemaan Upper East siden suuntaan, koska lähin metropysäkkikin olisi sillä suunnalla. Muutaman ravintolan ikkkunasta sisään kurkittuamme meillä kävi taas jonkinlainen onnenkantamoinen - eli äärettömällä epätodennäköiyydellä ja nälkäisenä harhailu kannatti taas! :)Päädyimme J.G. Melonin oven taakse. Paikka on pieni pubi, jonka ovessa komeili lehtijuttu “Michelin recommended”. Hinnat olivat erittäin kohtuullisia joten porhalsimme sisään. Kokemuksesta enemmän tuolla ruokapuolella, mutta voin lämmöllä suositella - ihan loistava pieni pubi. Juuri sitä, mitä kaipasinkin museon pölyjen tomuttamiseen itsestäni.

Alunperin olimme vähän suunnitelleet että päivän iltaohjelmana menisimme shampanjabaari Fluteen, jossa on tiistaisin happy hour - kaksi lasia shampanjaa yhden hinnalla ja suunnistaisimme siitä kuuntelemaan Jazzia levynjulkistustilaisuuteen. Mutta päivä oli ehtinyt jo niin pitkälle, että jätimme shampanjat välistä ja suunnistimme suoraan Jazzia kuuntelemaan. Siitäkin varmaan oma juttunsa erikseen.Sen verran vielä, että siellä shampanjabaari Flutessa olisi maanantaina ollut myös 25 dollarilla 2h avoin baari ja pikkupurtavaa. Paikan ulkopuolella ei ollut siitä mitään ilmoitusta (kun maanantaina bongasimme paikan ja kävelimme siitä ohi) ja ilmeisesti sinne olisi pitänyt ilmoittautua joka tapauksessa netin kautta etukäteen. Eli jos shampanjabaari kiinnostaa, kannattanee vähän tähystellä webbiä tuohonkin mestaan, se näytti hyvälle ainakin kadulta katsottuna. Ikkunassa oli lisäksi Zagat - suositukset. Katsotaan nyt, saattaahan se olla että eksymme sinne kuitenkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti